sådärja


våran okära dator bestämde sig återigen för att brista i tusen bitar, sist vi plåstrade om den var för fyra-fem månader sedan. just nu är den på undersökning, men pojkarna som jobbar där sa att det inte var värt att laga den igen, om den nu kommer gå sönder en sisådär två gånger varje år. riktigt så rika är vi inte.

så nu skriver jag från en ny, jättefin dator men kanske inte lika extraordinär dator som våran förra. utgifter hit och dit, men vi konstaterade efter ungefär en vecka utan dator att vi verkligen behöver en. inte för facebookande eller aftonbladande, utan för bankärenden och antons skola. måtte denna hålla i tjugo vackra år.

veckan som gått har varit jättefin, Lill har börjat säga "babba", lärt sig vinka och skaka på huvudet, och vi har varit på ultraljud för våran allra minsta. så här såg den ut,



fyra cm bebis.
ser mest ut som ett marsvin.




under dagen har mamma varit här och hälsat på en sjuk Lill som fick lite klappar, speldosa, vintermössa och vantar. det var ju jättebra grejer. stackaren har varit krasslig ett bra tag nu, feber, ögoninflammation, hostar, nyser och snorar. håller tummarna att hon blir friskt till veckan.


vintage


oj så fina. är så ledsen över att mamma inte sparade någonting från sin ungdom.




       









om jag hade råd skulle jag köpa dessa plagg till Lill (och de ovanpå till mig) inför det stundade bröllopet.


   

 


 


snälla svt


kan ni inte börja sända Bolibompa från klockan fem istället för halv sex? Lill och jag satt och stirrade på skärmen en hel halvtimme innan den roliga krokodilen uppenbarade sig på rutan. det säger väl i och för sig att det som visas innan Bolibompa också är rätt kul att se, ja för henne åtminstone.

många morgnar vaknar hon klockan halv fem, då är det en riktigt dryg väntan på barnprogrammet. det lutar åt att jag måste köpa hem någon bra dvd med några roliga figurer som hon kan se på.... kanske smurfarna? då skulle jag också tycka att det vore trevligt.






en riktiga bra sak som genomfördes i helgen var att jag äntligen tog tag i fönsterputsningen.
en riktigt dålig sak är att jag har öppna sår i halsen, så nu lever jag på mina fyra gram alvedon per dag och en hel drös te.


tgif


idag bjuds det på regn och gråa skyar, då mår vi på hjältevägen som allra bäst. ser ut att bli en riktig toppen-dag!


häromdagen fick vi fin-besök av vännerna magnus, paula och lille meoh. jag tog några bilder i hopp om att någon av dessa kan bli en fin förstoring som skall ramas in och ges bort i present till familjen. 













jag gillar andra bilden bäst... tror jag. självklart blir tredje bilden också framkallad. synd dock att den blev lite suddig, jag borde verkligen köpa ett stativ.


gisslandrama


jobbig förmiddag. hade tid på vårdcentralen kl 10.00. 9.30 såg jag att nästa buss till ålidhem gick först 9.50, skulle aldrig hinna i tid, bara att snabba på med vagnen och en halv-gnällig tjej.

efter mvc, stört-regn. inget regnskydd, Lill hade inga vantar eller tjockstrumpor på (letade som en tok i morse, men var till sist tvungen att gå).
den vanliga busshållsplatsen vid ålidhem var borta...?! gick efter vägen för att se om de flyttat den, men icket. har de ställt in turen mellan ålidhem-tomtebo just idag? säkert.
regnet var riktigt hårt, Lill började gråta och vi hade fortfarande ganska lång väg hem. förstod att jag inte kunde fortsätta gå under himlen när hon och fina vagnen blev alldeles blöta av regnet, så vi tog skydd under ett tak intill ett lägenhetshus, som självklart var låst.

tanken var att vänta ut regnet, men det blev snarare bara värre och värre, Lill höll gott humör länge, men efter kanske tjugo minuters väntan blev hon riktigt less. ingen buss i sikte så jag kom inte på någonting annat än att ringa anton som befann sig på sin praktik på tegs vårdcentral.
självfallet kom han och räddade oss för att sedan snabbt återgå till arbetet. det var mycket skönt, Lills händer och fötter var som is och hon var jättetrött.

nu har hon sovit i snart tre timmar. den upplevelsen tog på hårt.


vill såklart påstå att jag har den finste av alla antons i världen.


dagens outfit






familjen dunders egen dopklänning, synd att den är nu ungefär tre månader för liten.
är det du som gjort den mamma?

klimpfjäll


under helgen har familjen dunder-karlsson befunnit sig i fjällen, i Lills gammelfarmor eivors fina stuga.
överlag har det varit en ganska krävande helg med långa bilturer (fyra timmars bilfärd mellan umeå-klimpfjäll), och ett sjukt barn. japp, Lill blev såklart sjuk, och det skulle självklart bryta ut precis när vi anlänt hos kent och lena.

men hon har varit otroligt duktig ändå, trots episkt mycket snor och feber. dumma som vi är har vi aldrig inköpt en febertermometer, men hon hade, otvivelaktigt, feber. under natten brände både anton och jag våra händer när vi tog på huden hennes. (på hemresan köpte vi en termometer som visade feber när vi kom innanför dörren)

kloka som vi var hade vi laddat upp med alvedon och nässpray även till henne på resan, så det tog ju bort det värsta förstås. men nässpray fick vi knappt använda, tror att hon tappat en stor del förtroende för oss efter allt fasthållande trots desperata protester. men det är väl sånt som man måste göra när man vill väl, fastän det känns så jobbigt.
det som vi inte ens tänkt på att ta med var näs-sugen, som jag var beredd att köra till vilhelmina till på lördag morgon för att köpa. det var ett riktigt stress-moment både för mig och Lill det här med snoret, ni vet ju själva hur det är att vakna upp och inte alls kunna andas för att det är igen-bommat, och hur jobbigt är det inte då för en sju-månaders bebis som inte har en aning om vad snyta sig innebär.

men det har ju varit en härlig helg ändå med trevligt sällskap och god mat!

nu ligger hundarna och sover gott i soffan, det kommer dom nog göra hela kvällen. bilresande och fjällsluften tar musten ur dom båda.





så här låg dom och myste i stugan. dom ligger nog mest jämt och sover, hemma som borta, oavsett tidigare aktivitet eller händelse.






























jag är lika besviken som ni att inte fler bilder togs! men förhoppningsvis blir det fler tillfällen då vi beger oss mot fjällen. då lovas mer foton på landskapet.


sjukt hem


idag tog jag mig i kragen och bakade bröd, det var väl värt mödan. det är ju ingen större möda heller för den delen, måste börja införa att baka bröd en dag i veckan. det handlar ju bara om lathet.




russinfrallor är nog det godaste brödet jag vet. tillsammans med stark o'boy, mycket smör och en god ost gör ett oslagbart fika.




Lill ville helst ha glass hon, och ett svenskt äpple.



i övrigt i familjen äro vi sjuka, i alla fall anton och jag. anton dras med öroninflammation och feber, och jag med förkylning. hoppas inte den blir värre, för då blir vardagen lite väl för intressant om hur i världen vi ska kunna hänga med den minsta.
risken att Lill insjuknar torde vara rätt hög med tanke på hur mycket vi har pussat på henne om dagarna.

jätteroligt


i den tidigare delen av aftonen dök barnets moster förbi och lämnade av moderns gamla barndomsgrejer som dessa,



så fina och nötta, hade jag helt glömt bort.






stackars junior fick agera som docka i denna vagn. bildbevis finns, måste leta fram det kortet.



andra linnea-saker lämnades även, såsom ponnysar och delar av det fina ponnyhuset. Lill & jag ska ta oss en åktur till ersmark snart så vi kan hämta hem det kompletta verket.


fyndat från stadsbesök









det var väl gulligt så säg.


RSS 2.0