Du ska ha barn, för du är så mjuk.

Detta sades till mig av en otrolig skollärarinna som nu bor här på mitt jobb. Gammal så hela kroppen knakar, men fortfarande så full av vishet i huvudet. Hoppas jag blir så till sist. Bjuder på en bild från barnens rum i afton. Lill har äntligen fått sin egen säng från IKEA. Hon är så glad över den. Men sova i den dröjer nog.

 

 

I övrigt inhandlades en ordentlig liten matstol till samma fröken som också den lilla fröken klättrar upp på. Gud i himmelen. Denna klätterfas. Snabbspolar gärna genom ålder 1-2 år. Kroppen kan allt men huvudet hinner inte med. Kan allt själv och blir till kokt spagetti om vi försöker lyfta lilla kroppen ned.

Så bortskämd, skriker i hysteri om hon inte får allt hon vill ha. Storasyster blir rädd och ger med sig.

 

 

 

 

Tur att hon är så jädra söt ändå.

 

 

 

Åka nedför stora rutschkanan gör jag själv, tack.


Mamma gillar.

På tredje bilden är det alltså grodyngel det handlar om, flera hundra. Underbart. Jag hade grodyngel när jag var liten i vårt växthus. Från en stor geleklump med många små svarta prickar i till hoppfärdiga grodor. Nästa år kanske. I vårt växthus. Glädjen var störst hos mig när jag hittade en rackare i gräset i morfars stuga. Nu befinner jag mig på jobbet. Min andra natt av fyra under helgen. Det är så lugnt. Jag sitter och dricker kaffe och ser på "Walk the line".


Redigerat

 
 
 

Sitter i köket i Åsele.

 
 
Kikar på gamla bilder från Kent & Lenas dator, och måste få visa några som är så roliga att se igen.
 
 
 
 
 
2009. Matchande par. Skulle vilja ha sådana regnkläder och träningskläder till hela familjen. Så charmigt!
 
 
Kreta 2007.
 
 
Julen 2009.
 
 
 
Februari, superliten tjej.
 
 
Victoria & Daniels bröllop.
 
 
I sin glitterdress!
 
 
Mars 2011. Lia 8 mån i magen.
 
 
Och se här. Nu är Lia ganska precis 15 månader gammal, som Lill var här när hon föddes. 
Lill kändes äldre.
 
 
 
Just hemkommen från BB.
 
 
Förtjusande frisyr på Lill.
 
 
 
Lill förra Åsele marknad, så lik Lia. 
 
 
Så här sov Lia hela förra marknadsvandringen. Tror inte det blir så nu.
 
 
 
Hoppas ni alla har en fin helg! 
 
 
 
 

Smultronställen

En plats som jag tycker mycket om är min morfars stuga i Pengfors.Vi åker dit med tanken att Soda ska få bada och springa av sig, men också barnen hamnar i vattnet varje gång och leker med sanden.

Soda och jag premiärsprang elljusspåret i dag och det gick riktigt bra. Hon drog mig framåt nästan hela vägen, konstigt, hon som jag vanligtvis skäller på för att hon är så seg. Hoppas den nya energin hos henne håller i sig, för det är roligt att ha en springkompis. Vi avslutade turen genom grusgången och slutligen skogen bakom huset som jag vuxit upp i, som jag säkert inte satt foten i på femton år eller så. Det var en härlig känsla att vara där igen.

I morgon ska Lidia och jag gå på loppis, det ska bli så roligt! Hoppas jag kommer hem med bra saker till lägenheten. Kan gott tänka mig en fin billig taklampa till hallen, det blir så mörkt här när kvällarna faller på. I kväll var första kvällen då jag tände ljus, och då blev det genast mycket mer hemma här. Sedan ska pappa bjuda oss alla på middag, härligt härligt!

Ha en jättefin måndag.

 


Vännäsdagar

 
Barnkanalen visar 'I drömmarnas trädgård' direkt från halv 6, och då får jag starka minnen om hur jäkligt vi haft det med hennes sömn. Då hon var uppe ibland hela nätter och vi la henne i sin babysitter och satte på 'I drömmarnas trädgård', och hon satt i den medan jag fick ta igen mig på soffan bredvid.
När jag får se tillbaka på den tiden med andra ögon förstår jag inte varför vi inte tog till hjälp direkt från början, gjorde ordentliga sömnutredningar och tog till allt vi kunde. Men det är väl svårt att se när man är mitt upp i det, man bara fortsätter lunka på.

Det var ju inte så länge sen.

Lill har vi också sömnproblem med just nu, hon somnar oftast inte före kl 22, och det går ju inte. Funderar på att minska eller helt ta bort hennes lunchvila. Jobbigt, hon behöver ju den efter timmar av stimulans på Vännäsbadet eller lekparken.


Dagen blir fin ändå, trots sömnberövningen. Vi ska ut en sväng på marknaden. Förhoppningsvis sover hon i vagnen hela tiden så jag kan fokusera på Lill.
Vi ska köpa lite roliga leksaker som hör Vännäsdagarna till och åka lite karusell. Vi har bara åkt tåget ännu, men Lill vill gärna prova fler. Vi vågar inte riktigt släppa henne ensam på de större karusellerna. Synd att inte en vuxen kan/får följa med sitt barn på alla.


 
Med den alldeles bedårande virkade lilla apan som jag  köpte från marknaden.
 
 
 
 
 
 
Varm och skön sol.
 
 
 
Anton vann en hammare till Lill som Lia bet sönder på ungefär 3 sekunder.
 
 
Hoppborgen är en favorit.
 
 
 
I går förstörde Lia Lills solglasögon. Vågar inte ens tänka på hur hon kommer reagera när hon märker det, dom har ju nästan blivit en del av henne.
 
 
 
Vår uteplats här som vår familj helt har tagit över. Jag hänger tvätten här ute och barnen härjar på bänken. Lite samma känsla som att ha eget.
 
 
 
 
 

Vännäsbor.

 
 
 
 
 
Fy sjutton alltså vilket sjå det är med flytt. Packandet, städandet, flyttandet, städandet. 
Anton har arbetat med själva flyttandet som sju hästar, jag har aldrig sett han arbeta så mycket någonsin! 
 
Och när hela den fadäsen är över så är det upppackandet i nya lägenheten som aldrig verkar ta slut. När man väl fått någolunda ordning så kommer det fem stycken flyttlådor till som ska hitta sin plats. 
 
Nu äro vi hursomhelst installerade någolunda i Vännäs, Thulegatan 6, för er som vill komma och hälsa på. 
Det känns riktigt bra. Innan, var jag väldigt ångestfylld över det hela och tänkte att "okej, vi flyttar in, säger upp lägenheten direkt och försöker hitta en ny lägenhet och förskola i Umeå", men nu när det verkligen har skett, papperena är påskrivna och nycklar överlämnade känner jag att det kommer bli bra här för oss. Barnen älskar utrymmet och trappen från balkongen som leder ned till den lilla uteplatsen på baksidan. Lill hittar nya kompisar här, på badet och lekparken som också ska börja på nya förskolan i augusti och då blir det lättare. 
 
 
 Nu hoppas vi på sol i morgon, så tar jag och barnen och beger oss mot Vännäsbadet. 
 
I övrigt i veckan har vi Vännäsdagarna.
 
Ha en skön vecka!
 
 
 
 

RSS 2.0