meet the Dunders

tacobuffé i ersmark minus pappa och anton.






















































hundar


bestämde mig i onsdags för att jag inte längre tålde synen av sammi och tog därför fram saxen och började skapa.




så här såg det ut i begynnelsen. inte så farligt tänker ni säkert.
började att klippa runt ansiktet och öronen, vilket jag (och kunden) kan tycka är det mest besvärligaste.




resultatet. han blir ju så otroligt söt när ögonen får komma fram.
eftersom han tycker att detta är så otrevligt, skyndar han sig varje chans han får och söker skydd under bordet.




endast päls från ansiktet och öron, alltså.




nästa dag började jag ta itu med bakdelen, mycket hår föll av även från denna gång.





och då förvandlades han plötsligt till en liten gris. jag vet, ni tänker att det är väldigt fult, men det är okej. jag tycker det är supersött! han blir också väldigt lycklig av att få bort sin stora päls, ni ska bara se vilken energi som spritter fram.



igår fortsatte jag med skapandet och tog bort det mesta vid hans ena framben, hann aldrig färdigt då Lill hade ont om tålamod, var otroligt varm och jättetrött men kunde inte somna. det blev en tuff kväll för henne, förmodligen reagerade hon på vaccinet och fick alvedon. stupade i säng först vid nio-tiden efter gråt och grin, väldigt sent för att vara lilla Lill, och ovanligt med gråt, därför jag jag rätt övertygad om att det handlade om en släng av tre-dagars feber eller liknande.
nu ligger hon då och sover och har det så bra.




en tass, mank, nacke och rygg återstår innan han blir färdig och snygg. det tar oftast inte så här lång tid för mig att klippa honom, vanligtvis gör jag det i ett kick, och då tar det kanske två timmar, (kanske inte så mycket "i ett kick" då.) det kan tilläggas att jag bara använder en stackars nagelsax, men det går faktiskt väldigt fint.








av bandaget att döma förstår ni att soda gjort illa sig igen. hela klon är av... igen. pulpan är helt blottad och hon har ont.
skickade i väg en arg anton till jobbet som ringt runt till alla veterinärer i umeå, som alla har semester. veterinären i röbäck hade fullt och tog inte emot fler djur, och veterinärerna i vännäs svarar inte.
stackars de djur som är i behov av snabb hjälp.

då inte anton kan ta ledigt från arbetet, och jag inte kan bära en sövd 50-kilos vovve få vi helt enkelt avvakta och se om ärendet kan vänta till måndag. om inte får jag nog ringa till pappa eller bror efter bärhjälp och ta henne till veterinär på egen hand, men vilken station är frågan.





riktiga kompisar. nu håller vi tummarna att soda blir bra snart igen och att hon inte gör illa sig mer. detta är hennes fjärde klo som hon bryter av, och kanske åttonde gången som hon gör illa tassar överhuvudtaget.

tur att vi åkte i väg tidigare idag till djurmagazinet och köpte hem hundgodis, så kanske hon glömmer eländet för en liten stund.




trött dag


idag tog jag (!) bilen (!) och körde (!) till brännlands wärdshus där pappa bjöd oss syskon med familj på lunch, tyvärr kunde inte anton följa med eftersom han jobbar för fullt.
vi hade det väldigt trevligt, Lill åt glass och jag hade packat ned kameran, bara för att inse att minneskortet var kvarglömt hemma! jättetråkigt, annars hade jag förstås lagt upp massa foton här och nu.

efter lunchen gick vi en väldigt halkig och lång backe (stup) nedåt för att se på "jättegrytor" som låg nedanför restaurangen, vilket min svåger var eld och lågor över. jag och Lill tyckte inte att upplevelsen var likafullt så enastående eftersom luften var så otroligt kvav, myggorna attackerade och det var ren tur att vi lyckades hålla oss på benen och inte kana nedför.

Lill sjöng "mamamamamamamama" hela vägen hem i bilen och somnade sedan direkt vi kom hem, och har nu sovit i snart 4,5 timmar... jösses. jag låter henne sova ut, blir spännande att se hur kvällen artar sig efter det beslutet.

hon behöver nog sova, efter allt har hon ju haft en mindre trevlig dag med sex-månaders kontroll och vaccination, herregud vad hon tycker det är onödigt att hälsa på hos läkaren och sjuksyster.

dagens resultat från vägning och mätning blev 8 kg och 69 cm lång. sjuksyster sa att hon låg över genomsnitt för längd på flickor i hennes ålder, och jag tänkte direkt då och hoppas fortfarande att hon inte ärver min utveckling i längd.
som jag själv minns det var det aldrig roligt att vara ett huvud längre än alla i klassen. jag försökte till och med förhandla med mamma en gång om att faktiskt kapa av tio centimeter från mina egna lår, så skulle jag bli så lycklig och se ut som alla andra, det tyckte jag var logiskt.

hoppas Lill blir en aning tryggare i sig själv än så.


drömmen!


kolla in denna säng, 120 + 120, blir absolut våran nästa säng. förstå så mysigt, då kan ju hela familjen ligga där och mysa.




just nu klämmer vi tre in oss i halva denna och tålamodet börjar tryta. förståeligt va?


idag




så väldigt trevligt det är med blommor på bordet, hade jag haft råd hade vi nog alltid haft snittblommor hemma.
ska inte inbilla mig att dessa är snittblommor som ni själva kan se, utan har sitt ursprung från en väns rabatt.





samma väns mor har tagit på sig att klä om min gamla gungstol, tycker den blev så fin. av tyget som blev över tillverkade hon en liten duk som syns lite på bilden ovanför.
gillar verkligen min gungstol, den har lugnat Lill många jobbiga kvällar och numera blir hon helt förtjust av mönstret och kollar in alla blommorna på den.





för första gången som Lill blev introducerad till såpbubblor insisterade hon på att få blåsa själv, och vilka är vi att neka henne detta.





vi har även hunnit med att se denna idag. otroligt roande även fast det var sisådär femton år sedan vi såg den sist.


vi fortsätter söndagen i samma anda, bara tar det lugnt, ska se om det går någon bra film ikväll. så härligt att anton har haft en ledig helg igen, det är inte så ofta det inträffar i sommar.
i morgon börjar allvaret igen med sex-dagars arbetsvecka för honom, vilket menas långsamma dagar för oss båda. är så tacksam över att hundarna är så snälla och knappt kräver någon uppmärksamhet, dom bara ligger mestadels och sover, sparkar i luften och skäller i drömmarna sina på någon skum främling.






kikar tvärt på datumet och tänker att det är på dagen precis sex månader sedan vi kom hem från BB.
soda är fortfarande lika kär och nyfiken på henne som på denna bild, medans sammi nog fortfarande tycker att alltihopa var en dum idé, eftersom Lill numera tycker det är jätteroligt att lugga honom på alla stackars hårstrån han har. soda bryr sig inte ett dugg för allt Lills utforskande och låter henne slita hur mycket hon vill, inte helt otippat.



bilder

äsch jag hade ju tagit bort bloggen helt, men efter protester får jag väl helt enkelt ta upp den igen. här ser ni de nyaste bilderna på Lill.












åsele marknad.











6-månadersdagen.








två tänder klara, tredje på väg!


RSS 2.0