lill april


nu går det flera dagar mellan dessa inlägg, är alldeles för bekväm helt enkelt. men nu ska jag skynda mig att lägga in några bilder snabbt innan bevvan börjar och Lill fortfarande sover!






pappas egenkokade torsk & potatis.









två månader skiljer bilderna nedan åt, vad hon förändras i ansiktet.


augusti



juni



blåbär












nu har vi fått in fina mat-runtiner med Lill sedan några veckor tillbaka. gröt till frukost och "riktig mat" till lunch och middag, känns så skönt att hon inte bara lever på välling. från början var det svårt att få henne att äta några riktiga portioner men nu lossnar det mer och mer, alldeles nyss åt hon sin första hela halva portion gröt.
innan det åt hon högst tio skedar. det känns så bra att hon nu tycker så mycket om gröt eftersom det mättar så länge.

om ett par timmar beger Lill och jag oss iväg mot den hemska bussen för att åka ned på stan och träffa vännerna Linn och lilla Theo, som är 3,5 månader yngre än Lill. det blir jättetrevligt!

nu när mammapengen har kommit ska jag unna mig ett par byxor denna månad. sedan vi blev tre i familjen har inte många slantar tilldelats till min eller antons garderob.
faktum är att mina "fina byxor" som jag nu skall bära under stadsfärden är ett par svarta leggings, en storlek för stora, så de hänger och ser ut som långkalsonger. utöver det har jag en "typ" harems-byxdress och två par stora mjukbyxor. så jag tycker inte att jag behöver känna dåligt samvete över ett eventuellt inköp.

ensam hemma igen


här har jag gått och längtat till söndag kl. 15.30, för det var anton allra sista pass på sjukhuset för denna sommar.
hade nog tänkt att vi skulle få njuta av ett par lediga dagar tillsammans innan hans skola börjar, men då påminner han mig om att han har arbetspass kvar, inte på sjukhuset, utan på ett handikappboende.
 
så nu sitter jag här ensam igen, anton jobbar 7-22 idag, imorgon och ett till 24-timmars pass på fredag. det verkar bjuda på fler arbetsdagar även nästa vecka, men det vågar jag inte kika närmare på.

det som är så tråkigt är att han är borta så länge! tänk vad härligt det hade varit med åtta-timmars arbetsdag? :) dock jättehärligt att han är ledig onsdag, torsdag, lördag och söndag, riktig lyx om jag jämför med hur mycket jag varit ensammen under sommarveckorna.

men missförstå mig ej, jag är väldigt tacksam över de många slantar som kommer rulla in denna månad. har tur som har en sådan flitig sambo.


undrar om Lill & jag ska hitta på någonting idag, kanske ska våga oss ned på stan. synd att det alltid ska kännas så jobbigt att ta barnvagnen på bussen. det skulle vara riktigt trevligt att träffa någon kompis idag.





bjuder på en lik-mamma bild idag. då de flesta säger att Lill är så lik anton klappar hjärtat extra när jag ser sådana bilder som denna.

jag sprang in och köpte ett rån-paket till Lill igår, och det fungerar fint som mellanmål/tidsfördriv. sammi sitter beredd och tar hand om allt som hamnar på golvet, perfekt!




stort grattis till vännerna magnus & paula som fick sin Meoh 20/8 00.02.
anton har redan träffat dom och blev helt chockad över hur fint nya BB är, där alla nyblivna föräldrar får ensamrum med teve och internet, papporna får numera sova över och lokalerna är jättefina och fräscha - såklart.
 
hoppas vi får träffa dom snart!


torsdag


sådärja, nu har vi fått tillbaka makten över en av våra två datorer, som drabbades av ett förskräckligt virus för några dagar sedan. den andra datorn, den stationära skall vi inte ödsla någon mer energi på har vi bestämt oss för, utan flytta ned den till förrådet.
det är jag så glad över, den har tagit upp allt för stor plats i Lills rum, och nu kan jag äntligen göra en läs/mys-hörna där istället.

någonting annat som jag länge önskat till hennes rum är denna matta nedan. men som så mycket annat jättefint, är den ganska dyr, vi får se om tillfälle dyker upp. den andra kanelbullen är också väldigt fin, fungerar som sittkudde! har dock en känsla av att den skulle användas mer av anton än Lill.

              


 

hittade även denna underbara från samma hemsida, en sådan är ju obligatorisk under barndomen.






på tal om inredning, goda vännen Malin var här och hälsade på för några dagar sedan, det är alltid lika roligt eftersom vi bor så långt ifrån varann. Lill hade nog kunnat följa Malin hem, så rolig var hon.






sociala killen i bakgrunden är med.

 


nu väntas Lills kommande barndomskamrat Meoh födas i natt, allt är väldigt spännande. förhoppningsvis får vi träffa dom om några dagar.


bildbomb vännäs




min morfars stuga i pengfors.




bara ett par av hans snickargårdar.




soda var laddad som vanligt.











mormor bjöd på vilda hallon. det var så väldigt gott att Lill gärna ville äta upp hela handen.




så härligt för hundarna att vara här.









jag känner att bilderna inte till fullo visar hur varmt det faktiskt var ute, för det var det, alldeles brutalt varmt.





en sådan härlig strand alldeles intill stugan, och alltid folktom.














hon vill så gärna hjälpa till med matningen.









kraftverket.




av alla morfars små hus är denna min favorit, lekstugan som han byggde åt oss barnbarn.





på skylten längst ned står det "här bor också andreas och robert". minsta kusin erik fick inte något tillträde till stugan.














någon av dessa fyra foton blir nästa förstoring på Lill, som stolt ska få pryda våran vägg.





vill ha blomman!




tar blomman.




















när jag först kastade ett öga på denna bild, tyckte jag Lill var så lik min bror som bebis. vad säger ni mamma & pappa?




med sin väldigt upptagna morfar. förhoppningsvis ser vi mer av honom i november någon gång när golf-säsongen nog är över.




en gammal och sliten skrållan dök upp.









väl i hemmets trygga vrå fick Lill prova på att äta på egen hand. det var mycket underhållande både för henne och mig, men nästa gång tror jag det kommer ske utan kläder på.





främst till Lills morfar


som inte sett detta ännu. tyvärr blev kameravinkeln inte den bästa, men huvudsaken är ju att ljudet hörs.
ingen kan få henne att skratta så som anton kan, han är ju den roliga.







prommis


nu var det sammi & sodas tur att visa meja & sally deras hemtrakter. att gå ensam med fyra hundar, två lösa och en grinig bebis i barnvagn var inte det enklaste, men jättekul.

soda insisterade på att visa vars nydalasjön låg, kanske hade hon personliga intressen bakom idén?




meja & sally fick gå lösa med släpande koppel.




väntar på att matte ska kasta någonting.




nu börjar ankorna flockas så fort jag börjar kasta. ni förstår att sammi är girig nog och hämtar hem alla dyrbara brödbitar som "slösas bort till de otacksamma", enligt han.





idag kammade han hem noll.





meja är gammal, snäll och lugn och inser värdet av att "bara vara".











hon kunde inte hålla sig längre, stackaren blir alldeles episkt olycklig om hon inte får bada.





vad skönt det skulle vara med en fjäderlätt hund ibland, när de är besvärliga är det bara att kasta upp dom i vagnen. sammi är för tung för att sitta i vagnen, men jag brukar lägga ut en filt så kan han i alla fall ligga under den, när han är så väldigt trött.





såhär, fast denna gång utan filt.
visst har vi en fantastisk vagn? igår när Lill & jag var i staden kom det fram fyra personer för att lovorda den.

bus





Lill fick med sig en gåstol hem igår, från släktingarna på ön.
nu hamnar hon i perfekt höjd för att ställa till med hyss, exempelvis skvätta vatten på de målade väggarna.




och det är ju himla kul!


härlig stund


ett bra knep som jag tar till ibland, när jag vill få Lill att somna, fastän inte hon riktigt vill det, är att dammsuga.
då törnar hon till på någon minut.





blev tvärsugen att åka till lycksele djurpark och hälsa på alla djuren, det skulle vara riktigt trevligt. anton har nu bara två veckors arbete kvar, så den resan skulle gott kunna fungera som ett slags firande att sommaren äntligen är över.



du & jag alfred





första mötet någongång i februari.





igår hälsade alfred på, och han och Lill såg pippi långstrump.
alfreds mamma och jag var minst lika förtrollade av programmet som de var.

vad roligt det är med grannar som man trivs bra ihop med.



igår


har varit uppstigen i en timme nu helt ensammen, och fått avnjuta en härlig frukost. Lill har inte vaknat än, bara Soda är min trogna vapendragare såhär tidigt. äntligen regnar det! det är alldeles mörkt inomhus, och jag älskar det.

igår var tyvärr en sådan helt otrolig varm och jobbig dag, då gick vi ut en sväng, hela familjen,











Soda ör överlycklig över att få bada igen, såret är inte helt läkt ännu, men det kommer bli bra.




hon är duktig på att dyka, kan ibland vara nere fem-sex sekunder och leta efter sin kära leksak










det är inte lätt att vara Sammi, men detta gör vi för hans eget bästa. måste vara ganska skönt när det är så hett.




damen fick doppa fötterna. inga protester.















eftermiddagen spenderades på staden, där satte vi oss och fikade, Lill fick en kopp vaniljglass. därefter styrde vi kosan hemåt och såg Emil i Lönneberga.

en riktigt bra dag.




det är ju fredag






synd bara att sammi promt vill inhalera sitt godis när han blir så upprymd, står här och grymtar som en gris var tredje tugga.

idag






skön stund innan solen letar sig till gaveln och sovrummet blir hundra grader.










nu är vi så oändligt, fruktansvärt less på denna värme. det går inte att ha kläder på henne och hon får ingen ro att sova. därför har hon faktiskt hållit sig vaken från 08.30 till 19-tiden någongång under dagen.
hon gjorde dock ett tappert försök mitt i dagen, men det resulterade bara i kanske tio minuters sömn. trots detta har hon varit väldigt lugn och glad.

nä, nu vill vi ha regn och kyla! mycket gärna hårt regn, åska och blixtar. men det är klart, då blir ju sammi så rädd.





ombyte förnöjer




sammi hittade sin idealiska sov-ställning idag. tyckte det såg så roligt ut, att jag var tvungen fota episoden.


söndagsfin



sverige har gått och blivit barbapappa-tokig just nu inom barnkläder, tyger och leksaker.
vi har gjort vår del för att stödja trenden, tänker att det säkert kommer vara retro med barbapappa när Lill är stor, då kommer hon nog tycka att det är häftigt att ha några plagg kvar från sin barndom.





nu är det farligt på riktigt att lämna henne ensam på en höjd av något slag, hon vänder sig på mage under två sekunder





och börjar sitt sökande efter... någonting. denna gång pengar! lyckoträff.





ser ni sociala-killen i bakgrunden?




RSS 2.0