Hälsningar från universitetet.

 
Sitter nu och väntar på min basgrupp som torde anlända om drygt en timme. Nackdelen med att pendla är ju att jag ofta kommer hit en timme innan övriga klassen och får vänta i klassrummet, eller som i dag när vi bestämt möte först 9.30, då bli det 1,5 timmes väntan.
 
Är så trött i dag, Var så dum och gick och la mig efter kl 23 i går. Anton är helt fast i en ny serie som jag såg tillsammans med honom, och den var så spännande att vi såg flera avsnitt.
Lia vaknade 3.30 i morse, vilket jag visste att hon skulle göra. Orkar inte försöka "ställa om henne" till vintertid just nu. Det kommer nog ske inom några veckor ändå hoppas jag.
Vi spenderade ju 9 månader med att försöka ställa om hennes dygnsrytm, utan resultat, därför orkar jag inte, det funkar inte. 
 
Det som är så skönt med vintertid är att barnen somnar nu kl 18. 
 
Lill är i sin treårstrots och Lia i sin tvåårstrots just nu. Som tur är tar de ut detta på ungefär varannan dag så vi behöver inte hantera två monster på samma gång. De blir nog så häpna av att se varann bli sådär hysteriska och falla i tusen bitar på golvet att den ena bara står och tittar på den andre.
Fastän detta är de ju helt underbara ändå. Lia fortsätter att charma oss dagarna i ända. Hon är ju oftast på så bra humör och skrattar och pratar och dansar.
Och Lill är ju världens finaste storasyster, ger Lia allt hon vill och vill bara hålla handen och vara bästis jämt, men det vill inte Lia alls utan skriker och springer ifrån henne. Då tittar Lill bara på oss och skakar på huvudet och skrattar.
I och med den här trotsen som Lill har gått in i är hon också väldigt slamsig, tydligen väldigt typiskt för treåringar. Därför känner jag inte riktigt igen den Lill som var innan sommaren. 
 
Inte har jag tagit några foton alls av barnen under hösten, alltså med systemkameran. Bara med telefonen. 
 
Mörkret har nog samma effekt på mig som för barnen, ungefär vid 16-tiden börjar vi ladda för att hoppa i säng och vi alla blir väldigt trötta.
Tänk vilken skillnad det är på sommaren då man tycker att hela kvällen är kvar efter att barnen har somnat.
 
Nu ser vi fram emot att snön kommer, snart får vi börja julpynta och slå in julklappar och det blir väldans roligt.
 
 
 

Chockar.

 
Med ett inlägg.
Lite för lite tid till denna på senare tid, så klart prioriterar jag inte heller.
Kameran är så smutsig, så jag tar nästan inga foton numera heller, och med det blir det inga inlägg här.
 
Men den här bilden får vara med, jättefin på Lia.
 
 
 
Det här är min morgonkompis. Hon vaknar nu mellan 04-05 nästan varje morgon. Någon dag i veckan vaknar hon 05.30. Veckans sömnmönster går på intervaller.
Bävar inför tidsomställningen, då jag kommer faktiskt kliva upp kl 03 några dagar i veckan.
Hon är bara så. Jag var också väldigt morgonpigg och framför allt hungrig på morgonen, och är det fortfarande. 
 
Nu ser jag fram emot min sista praktikvecka på Vännäsby skola. 
 
Lill har haft det jobbigt på förskolan. Mycket gråt och klump i hals och mage innan vi ska dit.
Men över förra veckan vände det, nu är det bara roligt för henne, men fotfarande lite ångestfullt att säga hejdå. Hon hanterar det genom att snabbt få det överstökat och vilja stå i fönstret och vinka. Inte bara på förskolan, utan alla avsked, om jag ska gå ut med hundarna, cykla till skolan osv.
 
 
Nu har jag bestämt att Lill ska vara blöjfri under dagarna här hemma, och snart, under utvecklingssamtal på förskolan, önska att hon är det även där. För hon kan. Det är bara dumt att hon har blöjan.
Hon säger till själv ibland, och de andra gångerna hinner vi sätta henne på toaletten.
 
Just i detta nu river Lia sönder ytterligare en bok. Jag har fått slänga tio kära böcker under de två senaste veckorna, och jag blir så arg. Totte. Emma och Barbapapa. Måste köpa om dom.
Till och med de tjocka pekböckerna strimlar hon. Och hon klättrar. Överallt så mycket hon kan.
 
 
I dag ska nog Lill åka tåget in till Umeå med sin mormor.
 
 
 
 
Hoppas ni får en fin höstdag. Det är verkligen fint ute nu med alla knallgula träd, som en färgklick.
 

RSS 2.0