första advent del 2.




våran första riktiga gran har nu infunnit sig i lägenheten, i Lills rum för att vara mer exakt.
lite mer glitter saknas + alla julklappar såklart, men i övrigt är jag riktigt nöjd. nu doftar hela lägenheten väldigt fräscht, men inte sådär vanligt gran-aktigt. jag kan inte riktigt sätta fingret på hur det skiljer sig, men denna gran luktar mer kiwi/avocado än vanligt barr :)




tomtefar är också här för att stanna, såsom adventstaken och två ljusstakar. nu kan jag andas ut, nu får Lill en fin jul. inte för att hon kommer minnas ett endaste dyft, men vi minns ju.

första advent





i sina fina nya älgskinnsskor från Lindbergs. väldigt sköna och väldigt behövliga i denna kyla.




den första, men korta pulkturen. korta eftersom det är så jättekallt hos oss med inte bara -18, utan tillhörande blåst.




sodas nya uppgift.























fint





de två genomskinliga ljuslyktorna var en tidig julklapp till mig själv som jag inhandlade igår.
är så nöjd, nu har vi ett riktigt mysigt hörn som tidigare var alldeles för mörkt och tomt med bara de gröna lyktorna.

snön vräker ned här och säkerligen även i övriga norrland, innan halv sju var jag & soda ute och skottade våran gård och altan, känns så tråkigt när det kommer snöa igen på bara någon timme. eller ja, soda hjälpte väl knappast till något utan hellre hoppade ut all snö igen. vintern är verkligen hennes favoritårstid och hon älskar att dyka ned i högarna och leta diverse leksaker.

jag har varit vaken sedan halv fyra med Lill, men nu har hon förhoppningsvis somnat med fadern och jag ska ta härlig egentid med fika och några vänner-avsnitt innan hon vaknar igen.

om ekonomin tillåter åker vi nog till barnens hus idag och köper en fin pulka till Lill. det kommer bli perfekt att ha med på promenaderna med hundarna. lite roligare än att behöva sitta i vagnen för jämnan och inte kunna se vad som försiggås ute i världen.





lite snäll måste vi ju också vara mot fåglarna, så därför går jag ut ett par gånger om dagen för att sopa undan den brutala mängden snö som hinner lägga sig över deras nödvändiga mat.


the wedding


tyvärr togs inte så många bilder av oss. jag skyller på att jag egentligen inte kunde, Lill var väldigt trött och ville bara vara i min famn och då orkar jag självklart inte både bära runt på den dunderklumpen och en stor kamera. men anton tog en del foton,










är SÅ besviken över att jag aldrig bad om en helkroppsbild på oss. och någon bild på Lill i den fina klänningen finns ju inte heller.









bröllopet och festen hölls i ett vackert café








hon somnade under vigseln och fortsatte sova genom alltihopa trots att vi satt endast två meter från killen som spelade gitarr och sjöng med mick och förstärkare... helt otroligt.



dessa är de bilder vi har. vill så gärna se alla bilder som bröllopsfotografen tog eftsrom han tog en del bilder på Lill.

bra dag


har redan hunnit dammsuga hela lägenheten fri från sodahår. ni kan aldrig ana hur mycket hår det rör sig om, och hur tjocka stråna är. huvva. men nu är det fint och inget raseriutbrott på hundarna bör komma från mig.
ska försöka kamma bort allt resterande hår jag bara kan nu när vi snart ska bege oss ut på prommis i den kalla luften. det är för övrigt jätteskönt med minusgrader eftersom vi aldrig behöver duscha av sammi och soda då.

ni förstår att det är mycket av min vardagslycka som hänger på hur städat vi har det. tyvärr. det är någonting som jag måste jobba på. men det är inte lätt att bara ignorera hur sockarna blir täckta av hundratals svarta hårstrån och övrigt grus.
ja, hundarna och allt vad de innebär. tänk vad fint och städat jag kunde ha det om inte dom fanns. men det är ju inte ens ett alternativ.





det lossnade över en natt för Lill med krypningen förra veckan någon dag. hon har inte trillat en enda gång och rör sig jättefint över hela hemmet nu. vilken frihet!
ett minus med detta är att hon gärna dras mot de sladdar vi har runtomkring och vill bita på dom. då säger vi "ajaj" och hon skakar på huvudet och skrattar.





fullt med fåglar har vi dagarna långa. jag tror att vårat fågelbord är lite "the place to be" för de små. igår flög en fågel in i Lills rum, soda låg och bara tittade på, helt obemärkt.





ibland har man tur. i fredags kom ett blombud med önskan om en trevlig helg från snälla kent och lena!
det är så trevligt att ha någonting fint att titta på över helgen, tack igen.


och anton slutar vid lunch idag, så vi hinner umgås länge. ska kanske försöka se någon film rentav, och äta fruktsallad.

ultraljud





bebisen ligger som en ostkrok, så det är inte huvudet ni tror ni ser längst upp, utan det är magen. den mörka fläcken på magen är ett hjärta, och till vänster är huvudet liggandes upp och ned. luta huvudet åt vänster så ser ni bättre barnets konturer.

det bliva en dotter till! vi är så glada, det är ju så vi vill ha det. (jo, man får faktiskt erkänna det)

historien bakom lappen är, när jag väntade Lill läste jag alex schulmans blogg religiöst, i den berättade han hur han och hans flickvän hade varit på ultraljud när de väntade sin charlie, bett teknikern skriva ned könet på en lapp, sedan skulle de gå ut och äta en fin middag och öppna lappen tillsammans.
det tyckte jag lät så fint, så det har vi gjort nu båda gångerna. fast vi har knappt hunnit ut till bilen innan vi har kikat på lappen, men det blir minst lika speciellt för det.





lappen med Lill.



som jag trodde var jag inte så långt gången som jag en gång hade räknat ut, utan ligger en vecka efter. födelsedatumet ändrades till femtonde april. sånt är ju alltid trist, men huvudsaken är ju verkligen att alla delarna fanns på tösabiten och att hon mår bara bra.

nu börjar det roliga med namnfunderingar :) finns det något namn som passar bra ihop med Lills tro?  namnförslag välkomnas alltid!


tänk när vi har hus...


ja, så börjar många av våra konversationer numera.

tänk vad roligt för barnen att få röra sig på större ytor och ha en egen gräsmatta att göra snögubbar på, och tänk vad roligt för hundarna att kunna ligga utomhus hela sommardagar, tänk vad fint det skulle vara att plantera äppelträd och tänk vad roligt att få bjuda hem våra vänner och familjer på fina middagar och kanske till och med få fira jul hemma hos oss... när vi väl får tillträde till ett hus.


nu har vi hittat vårat drömhus. men vad är meningen att hitta det nu när vi inte ens har lånelöfte? nej det är bara dumheter att vandra runt på hemnet, för nu är jag ju alldeles ledsen och tänker mycket på att vi aldrig kommer få det här huset.


1, 8 miljoner skickas vänligen till:

Hjältevägen 26
907 51 Umeå.

iggle piggle & pippifåglar


beställde två dvd-skivor med Lills älsklingsprogram "i drömmarnas trädgård" igår morgon.
det blir liksom enklare att stiga upp där vid halv fyra (tack sverige för att vi ställer tillbaka klockan) om hon har någonting givande att fästa blicken på en halvtimme.

och hon sitter som ett ljus,





i övrigt idag har jag satt ut två talgbollar till, så nu njuter vi av att se alla talgoxar och gråsparvar äta sig mätta.



RSS 2.0