kalas!







visst ser hon ut lite som en shrek-bebis här?






ballonger och serpentiner pryder lägenheten så fint.
och ja, vi ska måla om i hallen. det börjar bli väldigt aktuellt.



magnus visade bilder från familjen thailandsresa.






emelie tyckte inte att hon fått så mycket sol i thailand.




det syns kanske inte, men jonatan har alltså också varit utomlands :)









detta var Lills andra kalas. förra helgen firades hon stort på ön med antons sida av familjen. på måndag hålls det tredje och sista kalaset då våra vänner kommer för att hälsa på. då ska jag banne mig ta något fint kort, klä henne i samma fina kläder och verkligen sträva efter att få ett enda bra foto.
blir så arg på min inkompetens att ta rejäla foton, med tanke på att jag har en systemkamera till det syftet.


vet ni. nu börjar jag bli lite less på bloggen, jag har nästan helt bestämt mig för att ta bort den. det börjar bli lite för många läsare, vilka är ni egentligen?
jag började skriva här för att hålla Lills mor- och farföräldrar uppdaterade med bilder, och det kan jag ju fortfarande göra via mail. men jag vill hålla lite på vår familjs integritet och spara de här allra finaste bilderna och videofilmerna bara för oss att se.
och ni andra, kom och hälsa på oss om ni vill se hur vi har det! ni är så välkomna!






så nu säger vi hej, på ett tag!


längesedan


jag skrev här. jag vet inte om det har hänt så mycket roligt att berätta om.
när jag inte har någon fin bild att visa upp struntar jag helt att uppdatera denna blogg, eftersom det inte alls är lika roligt att visa upp en tråkig text.

jag börjar ladda smått inför Lills 1-års kalas på lördag, funderar vad jag ska baka och så.
jag blev så glad eftersom jag hann lägga in grattisannonsen i VK & VF "Dig ska vi fira", som jag helt hade glömt bort.
jag hade en halvtimme på mig att knåpa ihop och skicka in den så den skulle hinnas publiceras till lördag, så vi får hoppas att den kommer med.

anton har nyss åkt hemifrån för sin andra riktiga arbetsdag på sjukhuset. alltså som sjuksköterska. hade ju förstås tänkt ta fina bilder från hans examen och visa er hur fin han var, men min kamera var inte riktigt med den kvällen. detsamma gäller hans fina bukett som står här och väntar på att bli fotad och bli visad för allmänheten, men det verkar inte bli av, det heller. jättevacker är den hursomhelst i gult och lila, och blått blänkande papper. jag blir så glad av att få ha blommor här hemma.

någonting som jag också hade tänkt ta kort på, för att visa er är våran hemska lömska trapp här utanför som utgör sådan stor ångest för mig nu. jag har ramlat nedför den två gånger i vinter, en gång med Lill i famnen. har inte alls återhämtad mig mentalt från det.

därför tror jag, att min längtan efter hus är så stark just nu. jag vill bo på bottenplan och slippa bekymra mig över att inte trilla på halkiga trappsteg med mina barn i vardera hand. ett stort plus med hus vore också att inte behöva gå ut med hundarna i alla hemska väder när jag är ensam med barnen, utan bara kunna släppa ut dom några minuter så de får göra sina behov. väldigt smidigt att slippa bråkas med hundra lager kläder och barnvagn.

som tur är har svärmor erbjudit sin assistans när helst jag behöver den, så jättesnällt.

vi har tagit en blygsam kontakt med banken just nu, väntar på svar om hur mycket pengar de skulle kunna tänkas låna ut till oss. vi har inte hittat något hus, det tror jag kommer ta tid, men det är skönt att veta hur mycket pengar vi kan röra oss med.

vi tog faktiskt bilen i morse för att kika på ett hus, bara för att titta hur omgivningen var och vart det låg. men huset låg lite väl nära väg och grannar för våran smak, så det blir inget av det. men jag hade nästan kunnat flytta in där, för det söta och nyfikna fåret och alpackan som tittade på oss bakom en ladugårdsdörr alldeles mitt emot huset.

bebisen i magen sparkar jättemycket och har ännu inget namn. Lill brukar pussa och "stryka" magen. vi märkte fort problematiken med att säga till henne att "klappa" magen, då slog hon bara med handflatorna hårt mot den, såklart! precis som man gör när man klappar händerna.


summan av kardemumman är att det bara är ljusa och spännande tider för oss nu.





god morgon!







har ingen aning vars hon fått detta ansiktsuttryck ifrån, men så här ser hon ut mest jämt.
riktigt busfrö.

idag har vi planer på att åka till Busplaneten med vänner, hoppas det blir så.
ha en jättefin dag alla!

härlig morgon


min kära svärmor bjöd på jättegott hembakat bröd under julhelgen, det påminde mycket om mitt favoritbröd som jag brukade baka mycket förut men som jag blivit alldeles för lat för att göra nu. vilket är löjligt eftersom det nog är det lättaste brödet att baka i hela världen.
så, efter att vi slagit upp ögonen strax efter klockan sju, knåpade jag ihop det ännu en gång.




underbart gott är det med hembakat.


prova att baka det du med,

1 kg rågsikt
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl mörk sirap
1 msk brödkryddor
1 l fil

blanda samman för att sedan slås direkt ned i en långpanna.

30 min 150 °
30 min 125 °






busplaneten-tajm




när jag gick för att möta upp anton och Lill efter en egen shoppingstund var detta vad jag först såg.






bollhavet är en favoritplats.




ser ni hur bollarna svävar?



vi låter henne alltid få en kyss av luften som blåser upp.




men det är nog en roligare upplevelse för mamma och pappa.




som med det mesta går det inte riktigt att fömedla känslan helt med endast bilden, men denna rutschkana är bland det tokigaste vi sett, fantastiskt brant. våra barn skulle aldrig få åka den.
anton provade att åka den en gång och fick blåsor efter sidorna av handflatorna när han försökte bromsa.




hoppborgen är nog det roligaste hon vet, och kryper genom den på egen hand med glädje.
fast inte när andra barn också är i den, såklart.







idag var det så mycket människor på busplaneten att det blev för intensivt för Lill, för mycket att ta in helt enkelt. men det är roligt att stanna upp och bara titta på de andra barnen också.



nu sitter jag och väntar på att anton ska återvända från läggningen av barnet, men han verkar nog somnat för natten. det tar på honom att arbeta på sjukhuset.
därför återgår jag till kvällens stora fråga, vad ska man titta på, familjen annorlunda eller året med kungafamiljen? det blir en kluring.

RSS 2.0