nä hörreni

här händer det ingenting numera.
ni är otroliga, ni tio läsare som trots detta kikar in varje dag för att se om det dykt upp ett nytt inlägg.
jag prioriterar vila högre kan man säga. mina järnvärden ser jättebra ut, men ändå känner jag mig ganska trött om dagarna.
det är nog bara en tidsfråga innan jag måste börja äta det där hemska niferexet.
snart är vi kallade till ultraljud, det ska bli så roligt att få reda på barnets kön samt förlossningsdatum! en underbar tidig julklapp! det känns så roligt att få ge Lill en livslång kamrat.



ja Lill då? hon har blivit riktigt stor, är inte alls någon bebis tycker vi, utan ett litet barn. hon älskar att titta på bolibompa på morgonen, och då allra helst 'i drömmarnas trädgård' och 'tweenies'.

hennes favoritsånger är 'klas klättermus', 'i ett hus i skogens slut...' och 'en kulen natt'.

hon kan ropa på mamma, inte genom att säga 'mamma', men 'mmm'.
hon är fortfarande väldigt mammig, men när hon ser anton lyser hela ansiktet upp och dom skrattar ikapp, dom har samma humor.

hon är jätteduktig på att krypa, men vill gärna att det ska gå så fort och faller pladask på ansiktet, vilket jag tycker är så obehagligt så jag håller henne helt från det många dagar. när väl hon kryper letar hon sig till första bästa möbel och provar ställa sig upp.

hon kan vinka och tycker det är jätteroligt! hon står och vinkar till talgoxarna som äter av våra talgbollar utanför fönstret, och till alla karaktärer i bolibompa. och självklart till alla faktiska personer som vinkar till henne.

hon undersöker allt med finmotorik, tycker det är som roligast att nypas och dra i näsa, mun och allt från ansiktet och faller nästan baklänges av skratt när vi säger AJAJ!
hon har blivit hundarnas stora skräck i och med detta beteende, och för att hon rusar mot dom i full fart med gåstolen och skriker.





nyfödd




en månad




två månader




tre månader




fyra månader





fem månader




sex månader




sju månader




åtta månader




nio månader


vad synd att vi inte har tagit kort på henne varje månad den tjugoandra, i en och samma ställning, så man riktigt skulle kunna se vad hon vuxit. men man lär ju sig. till nästa barn....

fruktstund





kolla


vilka fina bilder jag nu kan ta. älskar hipmastic prints av hela mitt hjärta.





'




de här är ju bara ett par exempel på hur man kan välja att ställa in kameralinsen, blixten och val av kamerarulle. tycker man inte om denna 60-talsstil finns det många andra att välja från.

alla som har en iphone borde ladda hem denna app!

bra dag


var tacksam över att få vakna från en mardröm där jag befann mig på förlossningen och ingen barnmorska eller läkare ville godkänna att jag skulle få epidural. men det kanske inte är hela världen även om det skulle hända nu i april, eller jo det skulle nog vara det.

blev ännu gladare när jag vaknade pigg och glad 05.30, och Lill ville sova vidare till 06.30, härlig morgonstund med ensamtid framför dator med min obo'y och marmeladmackor.

dagen fortsätter i god anda då anton kommer sluta vid lunch idag, och komma hem för att göra egna köttbullar till mig, ja ni vet ju att jag är totalt oförmögen att laga mat på egen hand.
men jag har bestämt mig nu, jag kan verkligen inte fortsätta ge Lill burkmat från affären, jag vill bara kräkas så fort jag känner doften från dom, så inte kan jag tvinga henne att äta sådant skräp... så därför ska jag åtminstone laga det lilla jag kan så hon blir nöjd... en kokt potatis med smör är ju inte det svåraste till exempel.

har någon något annat bra tips vad jag kan göra för egen barnmat som ska vara väldigt lätt och ej tidskrävande?


senare i eftermiddag är anton bjuden på middag anordnat av sjukhuset, där alla examinerande sjuksköterskor (och läkare?) är bjudna och vill rekryteras.




anton fick ett ryck igår och gjorde några burkar åt henne med makaroner, köttfärssås med tomater och broccoli. just idag föll det inte henne alls i smaken, utan sammi och soda fick dela.

höst och kallt, äntligen















hår


vi provar lite lookar.




det österrikiska änglabarnet.




Lill Trump.

viktig notering


Lill är numera en krypande varelse! det lossnade riktigt bra nu under eftermiddagen och några krypsteg tog hon. detta är inte någonting vi har märkt av alls att det varit på gång, nästan som att hon bara kom på det nu idag.

+ friheten, utforskandet!
- städa städa varje fredag också varje jul... för det tycker jag är kul.

fin


till bröllopet i november









foto





smör är gott. för magen som för ansikte och händer.

dagens vinlotteri


hölls hemma på hjältevägen. anton kom tvåa, vilket innebar en vinst på två vinflaskor, alltså förlorade vi inget vin som vi satsade.




alla 2010 bebisar bland våran närmsta vänkrets. från vänster, Meoh född 20/8, Theo född 11/5 och Lill född 22/1.
superdåligt kort, men när det blir gråt och grin tar man bara det förbaskade kortet med blixt.




det är verkligen roligt att Theo och Lill börjat finna varann, som vi har väntat. det syns ingen tydlig storleksskillnad nu heller, tycker vi.



linn blev dagens vinnare, för tredje gången. de andra gångerna har hon antingen blivit tvåa eller trea. tursam tjej.

RSS 2.0