Första skoldagen och nya inneboende.

 
Första inskolningsdagen på förskolan var i går. Jag var den som följde med, och i dag är det pappans tur. Det ska bli spännande att få höra deras intryck av dagen (timmen).
Tanken är att inskolningen ska sträcka sig över tre dagar, bara en timme om dagen. Det tyckte vi var för lite, och kom överens med personal att Lill nog kommer behöva två veckor med långa dagars inskolning innan vi vill lämna henne på riktigt.
 
 
 
Vi tycker om förskolan, det är jättefina lokaler och riktigt bra pedagoger. Men, det är inte så uppstyrt som jag vill ha det. Vi får ett välkomnande när vi kommer in genom dörren, men sedan finns ingen struktur över inskolningen utan vi lämnas och vet inte riktigt vad vi ska göra.
 
Därför gick vi mest runt i går och kollade på de leksaker som finns, (det finns inga bilar eller dockor, eller något som kan vara typiskt flick- och pojkleksaker. Det tycker vi är dumt.) och pratade med alla barnen. Fyra flickor och tio pojkar fick jag det till, men jag kan ha fel.
 
 
Vi ska på föräldramöte snart och då får vi veta allt sånt man vill veta.
 
Härligt är det att se lite liv utanför fönstret på morgnarna nu, fullt av människor som ska överallt och hinna ut med sina hundar innan jobbet.
Lia vaknar nu många av veckans dagar innan klockan slagit halv fem eller fem, och då är det en tröst att se en annan levande själ som är vaken då.
 
 
Till våra nya inneboende.
Det handlar om en kattflicka och en kattpojke på två år som blivit lämnade till sitt öde i en lägenhet mittemot vårt hus. Dom har suttit i den hela sommaren och vi är många som har reagerat över de små som suttit i fönstret och tittat ut fastän lägenheten är tom.
 
 
 
 
Men nu är dom här hos oss. Fått fisk, ost och leverpastej, kommit ut och känt gräs under tassarna och en famn att vila i.
Det är en rolig upplevelse att få ta hand om dom, men det är en kortvarig en. Jag har fullt sjå med att hålla Lia från kattlådan och kattmaten, och katterna är rädda för barnen.
Jag har gärna två katter när barnen är äldre, men just nu går det inte. Har tagit kontakt med Djurskyddet så får vi prata om hur vi kan göra.
Innan fredag måste dom få hitta ett nytt hem, för då åker vi till Åsele och firar farmor som fyller år i dag och gammelfarmor som fyller år på fredag. Det blir skönt, så lyxigt att bli bortskämda med all god mat och barnvakt, i vanlig ordning.
 
Bjuder på ett kort på Lill som hund. Vännäs ställde till med kalas för att fira vår nya logo, med gratis glass, ballonger och ansiktsmålning. 
 
 
Nu längtar jag till minsta fröken vaknar, då ska vi äta broccolipaj från i går. Gott gott.
 
Ha en bra dag.

Kommentarer
Postat av: Malin

Vilka fina katter, men hemsk människa som gör så... Tur att det finns djurvänner nära iaf : )
Vad tycker du om Vännäs nya logga då?

2012-08-21 @ 17:35:15
URL: http://norraparkgatan.blogspot.com
Postat av: Jennie

Hjärtlösa människa som lämnar katterna sådär! Men så underbart att ni finns och kan ställa upp :) Hoppas det går bra för Lill med inskolningen!

2012-08-21 @ 21:45:06
Postat av: Linnea

Ja dom är jättefina, ligger och trycker under soffan mest om dagarna, men när barnen har somnat kommer dom fram och vill kela.
NI får väl höra vem denna människa vid tillfälle, ni kanske inte blir så väldigt förvånad :/

2012-08-22 @ 11:35:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0