Besök hos farbror Doktor.



Gick superbra. Barnen var lugna och sa inte ett knyst.
Båda barnen blev vägda och mätade, och tanken var att även båda skulle vaccineras. Men eftersom Lia är rätt förkyld tyckte doktorn att vi skulle vänta med hennes vaccination tills hon är helt frisk. Det kändes rätt drygt om vi ska vara ärliga, det hade ju varit skönt att få den bortgjord.

Vi undkom dock inte Lills spruta, och fy vad det kändes gruvsamt. Våran sjuksköterska sa till oss att "det här kunde bli jobbigt", när vi gick in i rummet, eftersom 1,5 åriga barn tenderar att ha stark integritet och vill inte bli undersökta.
Men se på tusan, hon fokuserade bara på den jätteintressanta leksaken som doktorn hade och tittade bara lite på armen när sköterskan sprutade in vaccinet.
Helt otroligt, Lill som har skrikit så HELA vårdcentralen har hört alla gånger förut. Kanske var det bättre att sitta i mitt knä? Eller bara mindre smärtsamt att bli stucken i armen än låret? Hursomhelst är vi väldigt nöjda.


Lill 20 månader,   13,5 kg.  89,5 cm lång.
Lia 5,5 månader,  7,2 kg.  67 cm lång.
Tittar vi i kurvorna har alltid Lill varit större än Lia.






Doktorn tyckte att hon var så lik mamma.




Nu laddar vi för att Anton ska jobba fem nätter på raken.
Jag tror att vi försöker vara ute mycket om dagarna. Så synd att det är så svårt fortfarande att bege oss till Busplaneten och Leos lekland på egen hand med barnen, då Lill inte får springa runt själv.

Vi var på Leos igår med alla vänner, och det slår Busplaneten med hästlängder. Lill var alldeles prillig och hade inte tid med varken fika eller hemgång.
Dit åker vi fler gånger!



Kommentarer
Postat av: Farmor (faffa)

Vad skönt att det gick bra med sprutan till Lill.Synd att Lia inte fick ta den.vad fin den rosa klänningen är.kram till er alla

2011-09-30 @ 23:15:02
Postat av: Jennie

Lite kul tycker jag att det är att Sam vid sitt 3 månaders besök på bvc för 2 veckor sedan vägde 7.5 kg :P Jag tyckte väl att Lia kändes lite lättare :)

2011-10-01 @ 21:17:11
Postat av: linnea

haha, ja han var ju så lång. han kommer bli en stor kille, precis som pappa :)

men tänk så bra, då har du två killar som tar ordentligt hand om dig i livet. kram!

2011-10-02 @ 09:11:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0